X

Laatste nieuws

Uitnodiging: Kom gratis naar de filmvoorstelling ‘A plastic ocean’

‘A Plastic Ocean’, een film die je op aangrijpende wijze APO_1Sheet_medconfronteert met één van de grootste uitdagingen van de moderne tijd: de plastic soep in de oceaan! Om aandacht te vragen voor dit wereldwijde milieuprobleem organiseert RAI Amsterdam samen met Plastic Mining Cooperation een gratis filmvoorstelling van de film ‘A plastic ocean’ op dinsdag 16 mei om 19:30 uur. Iedereen is welkom.

In de afgelopen 70 jaar is plastic niet meer weg te denken uit ons leven. Het is goedkoop en ongelooflijk veelzijdig, waardoor het in veel producten wordt toegepast. Op elk moment van de dag zijn wij omringd door plastic voorwerpen. Om aan onze behoefte te voldoen produceren wij meer dan 300 miljoen ton per jaar. Wij leven in de ‘Plastic Eeuw’. Deze bijna onstilbare honger heeft een donkere kant. Elk jaar dumpen wij 8 miljoen ton plastic in onze oceanen, met alle gevolgen van dien. In de oceanen drijft een grote ‘mist’ van plastic rond. Plastic vervuilt stranden over de hele wereld. Van alle zoogdieren in zee heeft één op de drie vastgezeten in een stuk plastic. In elke gram mosselen die wij eten zit een stukje plastic. Als wij zo doorgaan zit er in 2050 meer plastic dan vis in onze zee.

Deze wereldwijde sluipende milieuramp is moeilijk te bevatten voor veel mensen. Bewustzijn creëren is dus een essentiële eerste stap om voor verandering te zorgen. Dat is wat deze film doet.

Klik hier voor de trailer van de film


*Bron foto: Plasticoceans.org 
*Bron uitnodiging voorstelling: Rai.nl
*Bron trailer: Youtube.com

 

Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *