X

Laatste nieuws

Hanami Matsuri

In japan staat de kersenbloesem symbool voor de lente, een tijd van vernieuwing en de vergankelijkheid van het leven. De kersenbloesem (Sakura) heeft maar een korte levensduur. Na twee prachtige weken bloei beginnen de blaadjes te vallen.

Het aanschouwen van de vallende kersenbloesem is al eeuwenlang een jaarlijkse traditie in Japan. Een van de vroegere Japanse keizers, Saga, introduceerde deze ceremonie zo’n 800 jaar geleden aan het Japanse hof. Later drong de traditie  door in alle lagen van de samenleving en tot op de dag van vandaag komen mensen samen onder de kersenbloesem om te picknicken met hun vrienden, familie en collega’s. In Japan wordt dit Hanami genoemd, wat letterlijk vertaald ‘bloesem kijken’ betekend.

bloesempark_volle_takken_as_1180x664

Ook bij ons in Amsterdam is de kersenbloesem te aanschouwen. Elk jaar, rond eind maart begin april, komen hordes mensen samen in het Kersenbloesempark in het Amsterdamse bos om de bloeiende bomen te bekijken. De afgelopen jaren was het zelfs zo druk bezocht dat de gemeente Amsterdam voor dit jaar besloot geen reclame meer te maken voor het schouwspel. Uiteraard is iedereen wel gewoon welkom en neem vooral je picknickmand en drankjes mee.

Voor meer informatie, parkeren en vervoer naar het park zie de website van het Amsterdamse Bos.

bloesempark_jp_1180x664

*Bron foto’s Kersenbloesempark: www.amsterdamsebos.nl
*Bron foto Kersenbloesem met mount fuji op de achtergrond: lovethesepics.com.

Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *