X

Laatste nieuws

E.H.B.(M.)O – Eerste Hulp Bij ‘Moestuintjes’ Ongelukken

De moestuintjes van Albert Heijn waren afgelopen jaar een doorslaand succes, bij besteding van een x bedrag kreeg je een mini potje met grond en zaadjes cadeau om zelf op te kweken. De kinderen stonden in de rij om zoveel mogelijk verschillende moestuintjes te bemachtigen. Aankomende maandag start AH opnieuw met deze actie en doen ze er een schepje boven op met extra accessoires, een app en naast de bekende groente en kruiden zaadjes geven ze verschillende bloemen zaadjes weg.

Het zelf leren kweken van groente en fruit is voor elk kind een erg belangrijk proces om begrip voor dagelijkse voedingsproducten te ontwikkelen. De moestuintjes hebben hier geweldig aan bij gedragen echter al snel na de start van de actie werd voor veel startende moestuinders duidelijk dat een zaadje niet zomaar blijft groeien en dat je daadwerkelijk aandacht moet besteden aan de plantjes om hier uiteindelijk van te kunnen oogsten. Het internet werd overspoelt met mislukte moestuintjes en sip kijkende kinderen die geen raad wisten met de uitgedroogde/verzopen/vergeelde plantjes op de vensterbank.

Eerste Hulp Bij ‘Moestuintjes’ Ongelukken

Je eigen voedsel opkweken is het leukste wat er is daarom streven we ernaar om dit jaar het aantal mislukte moestuinexperimenten zo klein mogelijk te houden. Als startende moestuinder stuit je hoe dan ook op problemen en vragen bij het opkweken van je moestuintjes,  schroom daarom niet om je vragen met ons te delen door een berichtje te sturen naar info@tuintjeinmijnhart.nl

Of kom gezellig langs in je locale tuincentrum voor alle directe E.H.B.(Moestuintjes)O.

Heel veel moestuinier plezier!

Moestuintjes

*bron foto kinderen met moestuintjeshttp://www.marketingonline.nl
*bron foto moestuintje: www.ad.nl

Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *