X

Laatste nieuws

Onkruidexpeditie in het Noorderpark

Het voorjaar barst weer los en er valt volop jong fris eetbaar groen te oogsten.

Leer samen met Onkruideniers Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer wat je allemaal kunt vinden aan bruikbare wilde planten in het Noorderpark vlak bij De Ceuvel. Onkruid bestaat niet, aldus de Onkruidenier en wat kunnen we leren van deze waardevolle wilde planten in de stad? Samen gaan we op zoek naar waardevolle wilde planten, waar de Onkruidenier vervolgens alles over zal vertellen.Tijdens deze middag wordt het park een nieuwe voorraadkast die verschillende ingrediënten en grondstoffen te bieden heeft. Gedurende de wandeling nemen we mee in overdaad aan wilde eetbare planten die in de stad groeien. Met een aantal knapzakken, voorzien van een knipschaartje, schepje en een waterflesje gaan we een aantal planten oogsten.

Terug bij de Ceuvel zullen we de verzamelde planten wassen, snijden en bereiden. Met de lokale oogst gaan we levensmiddelen maken, afhankelijk van wat er te vinden is. Hiermee stellen we een niet alledaags menu samen met overheerlijke bloemenlimonades, parkpesto’s en onkruidenboters. De productie is afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. De expeditie sluiten we af met een smakelijke onkruidproeverij.

De Onkruidenier is een initiatief van Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer en samen verkennen zij sinds enkele jaren de toepassing van onkruid in hun dagelijks leven. Voor de Onkruidenier bestaat onkruid niet, veel ‘ongewenste’ planten als Brandnetel, Daslook, Hondsdraf, Paardenbloem, Madeliefje, Look-zonder-look, kleefkruid en vele andere onkruiden blijken waardevolle kruiden die we kunnen gebruiken.


Onkruidexpeditie in het Noorderpark
Zondag 19 maart: 14:00 tot 17:00
Cafe de Ceuvel, papaverweg 4, 1032KB, Amsterdam noord
De kosten van de expeditie zijn 27,50 euro, verkrijgbaar via de Facebook pagina van Cafe de Ceuvel
*bron foto en bericht: Facebook pagina Cafe de Ceuvel
Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *