X

Laatste nieuws

Park om de hoek: De Ruyschtuin

Park om de hoek is een initiatief om saaie, ongebruikte plekken in Amsterdam om te toveren in groene ontmoetingsplekken. Buurtbewoners melden zelf een ‘saai’ of ‘versteend’ stukje straat aan met de intentie deze te willen vergroenen. Waarna er overleg plaats vindt tussen de gemeente, lokale ondernemers en de desbetreffende buurtbewoners. Uiteraard kost het aanleggen van een ‘postzegelpark’ geld, deze financiering moet volgens de organisatoren, De gezonde stad, door alle partijen gezamelijk worden gedragen, hetzelfde geldt voor het leveren van de nodige kennis en materialen voor de aanleg.

De samenwerking tussen alle partijen blijft van centraal belang gedurende het hele proces, want ook na de aanleg is er constant onderhoud nodig om het park goed te houden. Door bijeenkomsten te organiseren en in contact te blijven met de actieve buurtbewoners en ondernemers wordt geprobeerd de onderhoudswerkzaamheden gezamelijk te gedragen. Het doel van Park om de hoek is dus niet alleen vergroening maar ook samenwerking en buurt cohesie.

Woensdag 5 oktober start de aanleg van het allereerste park op de Ruyschstraat/Wibautstraat. Waar iedereen is uitgenodigd om van 14:00 tot 15:00 de handen uit de mouwen te steken en tegels te verwijderen.

Een prachtig initiatief wat wij bij Tuintjeinmijnhart alleen maar kunnen toejuichen. De ontwikkelingen rondom de postzegelparken zullen we dan ook op de voet blijven volgen in het komende jaar!


*Bron foto ‘Park om de hoek’: www.degezondestad.org

Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *