X

Laatste nieuws

De plantenbakken zijn geplaatst!- Project Bio 2.0

In project Bio 2.0 gaat Intratuin Amsterdam de uitdaging aan om een ecosysteem te creëren binnen het Tuincentrum.
Lees je voor het eerst over dit project? Bekijk dan eerst de eerdere blogs:

Deel 1: “Project Bio 2.0”                                                   Deel 2: “De eerste zaailingen zijn er” 


Het is eindelijk zo ver!

De inmiddels fors gegroeide schermbloemige zijn overgeplaatst van de kwekerij naar het Tuincentrum. In deze blog vind je een overzicht van de locaties van de geplaatste bakken in en rondom het tuincentrum. Laat de insecten nu maar komen!

Kleine planten bakken bij de ingang van de kas

IMG_7191 IMG_7192

Bij alle ingangen van de kas zijn in tweetallen kleinere bakken geplaatst. Deze locatie is cruciaal omdat de bakken fungeren als drempel voor de insecten om het tuincentrum binnen te komen. Zoals op de foto te zien is staan de bakken met schermbloemige gewoon tussen het reguliere planten assortiment.

Het beheer voor de bakken is simpel: Jaarrond water geven en onkuid vrij houden. In het vroege voorjaar de bakken schoonmaken en opnieuw aanplanten als er planten de winter niet door zijn gekomen.

Grote plantenbakken op het parkeerterrein

IMG_7188 IMG_7182 IMG_7179

In de groter plantenbakken op het parkeerterrein zijn dezelfde schermbloemige gewassen ingeplant als in de kleine bakken. Echter doordat er hier veel meer ruimte is zijn ze aangevuld met verschillende soorten kruiden en is er nagedacht over hoogteverschil om het er gezelliger uit te laten zien.

Het onderhoud van de bakken is grotendeels gelijk aan de bakken bij de ingangen, echter worden hier in het najaar insectenhotels geplaatst om de nuttige insecten een plek te bieden om te overwinteren en zo de populatie in stand te houden.

Randen groen rondom het tuincentrum

IMG_7189

Op het eerste gezicht zou je zeggen dat er vergeten is bij te snoeien, niks blijkt minder waar. De wilde groei van het groen in de randen rondom het tuincentrum en de parkeerplaatsen zijn beplant met onder andere fluitenkruid en zorgen voor een ideale thuisbasis voor insecten. De aantallen insecten rondom het tuincentrum zullen hierdoor toenemen in de hoop dat de overgang richting de kas dan ook soepeler verlopen.

Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *