X

Laatste nieuws

Stichting stadsboeren

Stichting Stadsboeren geeft tijdelijke invulling aan braakliggende binnenstedelijke bouwterreinen door middel van mobiele ecologische groente-, fruit- en bloementuinen. De tuinen zijn open voor het publiek en vervullen een sociale, educatieve en bindende functie in de stad. Er is de mogelijkheid voor schoolklassen uit de buurt om actief te leren over het belang van biologisch tuinieren en eerlijk eten, er worden workshops tuinieren gehouden voor buurtbewoners en zullen er verschillende festivals worden georganiseerd met een creatieve invalshoek.

Op dit moment zijn de stadsboeren actief op twee locaties in Amsterdam. De Ruimtetuin aan de Buiksloterdijk in Amsterdam noord. En de Labtuin in Amsterdam west, op de hoek van de Jacob van Lennepkade en de Nicolaasbeetsstraat, Hoe lang ze hier kunnen blijven is geheel afhankelijk van de nieuwe bestemming die de locatie uiteindelijk krijgt.

Laat je niet afschrikken wanneer je nog helemaal niks weet van moestuinieren, juist voor de startende tuinder worden er leuke workshops georganiseerd waarin kennis op een informele manier over wordt gedragen! Voor meer informatie kijk op www.stadsboeren.org

Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *