X

Laatste nieuws

Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!

De maand maart staat bij Intratuin Amsterdam in het teken van de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’. Water vervult een belangrijke functie in de tuin. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende water is in droge periodes en hoe zorg je ervoor dat de tuin niet onderloopt tijdens een wolkbreuk, of nog erger, dat regenwater via de tuin het huis binnenstroomt? De maand maart is – als het weer een beetje meezit – een prima moment om de tuin klaar te maken voor het nieuwe groeiseizoen.

Het klimaat verandert. Wolkbreuken worden steeds extremer maar ook hevige droogteperioden komen vaker voor. Het extreme weer zorgt voornamelijk in de zomermaanden voor flinke overlast en schade aan huizen en tuinen. Dit vraagt om maatregelen en gelukkig kunnen we zelf veel doen om de waterhuishouding in onze tuinen te verbeteren!

Aan de slag met simpele maatregelen

Je waterhuishouding in de tuin op orde krijgen klinkt een stuk ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Er zijn vele simpele voorbeelden om de tuin watervriendelijk te maken. Denk aan het soort en de hoeveelheid bestrating, gebruiken van regenbestendige plantensoorten, opvangen van overtollig regenwater in vijvers of regentonnen en het hergebruiken van het gratis regenwater voor besproeiing van de tuin zijn enkele simpele voorbeelden om de tuin watervriendelijk te maken.

Voor uitgebreidere informatie en tips over het regenbestendig maken van je tuin kun je altijd terecht op de website van Amsterdam Rainproof. Naast vele tips voor het ‘rainproof’ maken van je huis, tuin, straat, dak, etc. vind je op de website een uitgebreide verzameling voorbeeldtuinen; Amsterdammers die op een innovatieve manier hun leefomgeving duurzaam hebben aangepast.

logo Amsterdam Rainproof

Demodag zaterdag 18 maart bij Intratuin Amsterdam

Kom zaterdag 18 maart naar Intratuin Amsterdam voor demo’s: regenton aansluiten, aanleg sedumdak & verticaal tuinieren! Onze vrienden van Rainproof zijn ook aanwezig om al jouw vragen over water en wateroverlast in de tuin te beantwoorden.

Demo’s:
13.00: Demo regenton aansluiten.
14.00: Demo aanleggen sedumdak.
15.00: Demo verticaal tuinieren.

regenpijp_afkoppelen_tuinvanjan

*bron foto, regenpijp afkoppelen: http://www.rainproof.nl
*bron foto voorpagina: Voorhal Intratuin Amsterdam

Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *