X

Laatste nieuws

Onze eigen gemaakte moestuinbak

Het begon vorige zomer met één courgetteplant in een pot en wat losse kruiden plantjes verspreid door de tuin, maar dit seizoen waren wij niet meer te stoppen. Met alle leuke ideeën van vierkante meter bakken en de hype rond de moestuintjes van de supermarkt, waren ook wij helemaal in de kweek sfeer. Na het ontspruiten van de plantjes, moesten wij beslissen waar wij ze in de volle grond zouden gaan zetten. Wij hebben een prachtige tuin op het zuiden dus een ideale plek om een aantal lekkere groente en kruidenplantjes te verbouwen.  Alleen wij zagen het niet zitten om elke dag op onze knietjes door de tuin te gaan om alle plantjes te verzorgen.

Na wat speur- en schetswerk voor een moestuinbak hebben wij onze eigen ideale bak ontwikkeld. Een bak op poten die precies in een zonnige plek in de hoek van de tuin zou passen. En zodoende, onze eigen gebouwde moestuinbak! Twee lagen, met een rek aan de achterzijde voor de grotere plantjes.
De bak staat er nu 2 maanden en de plantjes doen het goed, de eerste radijsjes en worteltje zijn al heerlijk door de salades gegaan. Voor ons is deze bak op hoogte een ideale oplossing, wij kunnen nu staand zo onze oogst bekijken en genieten van hoe alles zich ontwikkeld. Iedereen die op bezoek komt moeten altijd even een blik in de moestuin werpen of ze iets lekkers uit de tuin kunnen plukken. En de bak is al op verzoek nagebouwd van reststukken hout voor op het balkon van mijn zoon, die woont in de Pijp.

Marga & Cees
Amsterdam Oost

Tags:

One Comment

  1. marjolein pool
    Posted on 6 juni 2015 at 06:29

    Hoi, Wat een goed idee. Eet smakelijk!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *